Реклама

У агентстві з земельних ресурсів саботують видачу держактів?
у головному управлінні держкомзему не приймають документи. Чому, чиновники самі не можуть пояснити. Натомість юристи вважають: це неправомірно.Здати документи у держкомзем нині нереально. Їх відмовляються приймати. Чи то річна звітність заважає, чи то винен новий коефіцієнт індексації, через який потрібно робити перерахунки. Тим часом люди продовжують сподіватися на диво.
пенсіонерка: "Отстояла эту очередь, мне сказали, а вы не туда. Идите еще в какой нибудь, там говорят не туда, идите вот в этот".
За новим законодавством із 2013-го земельні акти взагалі скасують. Натомість видаватимуть виписку із загального Державного реєстру. А ті, хто отримав документи раніше, муситимуть протягом року їх переоформити, тепер вже у двох інстанціях. Інакше право власності анулюють.
правозахисник: "Йдеться про те, що люди будуть позбавлені прав на ті земельні ділянки, якими вони зараз володіють" .
За словами юриста - це широке поле для махінацій. У держкомземі кажуть, все буде чесно і прозоро.
заст. голови Держагентства земельних ресурсів: "Якщо ви хочете дізнатися, де ваша або що з вашою земельною ділянкою, чи які розміри, чи ще шось інше, тоді ви йдете берете витяг або через деякий час, коли в Інтернеті можна буде, в законі таке прописано, ви можете зайти і взяти витяг про свою земельну ділянку самостійно."
На думку юристів, єдиний шлях не допустити масового розбазарювання угідь – це залишити за земельним актом статус єдиного документу, який засвідчує право на ділянку. Для  цього треба внести зміни до прийнятого влітку закону.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

КОНТАКТЫ

Моя фотография
ДНЕПРОПЕТРОВСК, Ukraine