Реклама

Обов'язковий продаж надходжень в інвалюті: НБУ роз'яснює

Нацбанк нагадав, що вимога щодо обов'язкового продажу надходжень в інвалюті на міжбанківському валютному ринку України поширюється на всі надходження із-за меж України в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора та в російських рублях на користь фізосіб (резидентів та нерезидентів) у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 грн. за місяць.
Для цілей обов'язкового продажу під такими надходженнями розуміються будь-які перекази із-за меж України на користь фізосіб у сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 000 грн. за місяць, у тому числі:
- кошти за операціями іноземного інвестування в Україну, що надходять на поточні рахунки фізосіб - резидентів та інвестиційні рахунки іноземних інвесторів - фізосіб;
- кошти, переказані нерезидентами як кредит, позика, фінансова допомога;
- кошти, що надходять для розміщення на депозитних (вкладних) рахунках фізосіб.
Крім цього, роз'яснено, що якщо відповідно до укладених договорів з міжнародними платіжними системами уповноважені банки отримують комісійну винагороду в іноземній валюті за надані ним фінансові послуги, то такі надходження підлягають обов'язковому продажу на загальних підставах незалежно від порядку здійснення розрахунків за такими договорами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

КОНТАКТЫ

Моя фотография
ДНЕПРОПЕТРОВСК, Ukraine