Реклама

Якщо банки відкриють іпотечний кредит – подорожчають квартири

Поява іпотечного кредитування на українському ринку нерухомості призведе до миттєвого збільшення попиту і тим самим до збільшення ціни на квартири.
"Банки так і не беруть участь в іпотечному кредитуванні. Усе будується на власні кошти девелоперів, але, тим не менше, всі об'єкти мають дохідність 20-25% при введенні в експлуатацію, – говорить експерт. – Із відкриттям іпотечного кредитування відбудеться миттєве збільшення попиту і тим самим збільшення ціни".
 явище росту цін на нерухомість через значне кредитування спостерігалося до кризи.
"Іпотека вигідна покупцям і девелоперам навіть за умов зміни вартості об'єктів нерухомості. А от щодо комерційної нерухомості – втручання банків має досить негативне забарвлення. Це призведе до перенасичення ринку". необхідні об'єкти нерухомості вже "закладені на найближчі роки, тому не потрібно будувати нові".
"Девелопер, що будує за свої кошти, ретельніше вибирає місце майданчика, концепцію проекту. А якщо до гри вступають банки – новачки починають будувати об'єкти з неправильною поверховістю, місцем тощо. Зараз вимушені вводити в експлуатацію збиткові будівлі, профінансовані банками ще до кризи

Комментариев нет:

Отправить комментарий

КОНТАКТЫ

Моя фотография
ДНЕПРОПЕТРОВСК, Ukraine